Puppycursus

Een pup leert in de eerste maanden van zijn leven in hoog tempo ontzettend veel. Het is een belangrijke levensfase uit een hondenleven. Een pup is heel ontvankelijk voor het opdoen van nieuwe ervaringen en zijn angst is nog niet zo heel erg groot. Je doet er daarom goed aan om jouw pup in deze levensfase goed te begeleiden en in deze periode de basis voor de opvoeding te leggen.

Tijdens de puppytraining leren we de pup in deze eerste maanden op speelse wijze de beginselen van gehoorzaamheid. Opvoeden staat in deze cursus centraal want de puppies zijn in dé fase om te leren hoe ze moeten omgaan met andere pups, honden en mensen.

Tijdens de puppycursus leren wij je te kijken naar de pup en inzicht te krijgen in de taal van honden en die van jouw eigen pup. Met oefeningen die stapsgewijs worden opgebouwd en veel individuele aandacht, geven we jou handvatten om dagelijkse praktijksituaties in goede banen te leiden. De oefeningen die aan bod komen en waar de basis voor gelegd wordt zijn: zit/af/blijf, hierkomen, netjes wandelen zonder aan de riem te trekken, veilig spelen, etc. Er wordt daarnaast aandacht besteed aan: zindelijkheid, voeding en verzorging, rustig de nacht doorkomen, leren alleen blijven, niet opspringen, aanhalen door vreemden, eten op straat niet oppakken, verminderen druk en onstuimig gedrag.

Een geschikte training om samen met jouw pup die belangrijke basis te leggen.

Hondenschool blijengehoorzaam

Resultaten van de puppycursus

  • Inzicht krijgen in de leerprincipes van de pup
  • Inzicht krijgen in de motieven en het gedrag van de pup
  • Inzicht krijgen in probleemgedrag en het voorkomen hiervan
  • Socialiseren: je pup leert omgaan met mensen, honden, geluiden en voorwerpen.
  • Je leert over de voeding en verzorging van uw pup
  • Jouw pup kent de beginselen van de gehoorzaamheid zoals zit, af, blijf, mee wandelen en hierkomen
  • Jij en je pup hebben op een leuke manier een band opgebouwd

Opbouw puppycursus

Onze puppycursus bestaat uit 8 lessen + 1 examen. Deze zijn als volgt opgebouwd:

De eerste 2 lessen zullen plaatsvinden in onze Instroomgroep. Dit is een groep waar je met gemiddeld 4 pups in zult zitten. Dit zijn dan ook allemaal beginnende pups. In deze Instroomgroep krijg je de basis gehoorzaamheid uitgelegd en zullen we alle onderwerpen behandelen die actueel zijn bij een jonge pup. Denk hierbij aan puppy-bijten, zindelijkheid, benchtraining etcetera.

De laatste 6 lessen zal je in jouw vaste groep terecht komen op jouw dag/tijdstip naar keuze, welke zal bestaan uit gemiddeld 6 pups die allen de 2 basislessen al hebben gehad. Hierin zul je elke week nieuwe oefeningen leren en met allerlei (leuke) attributen werken aan de opvoeding, gehoorzaamheid en uiteraard ook aan de band met jouw pup. Tijdens deze 6 lessen zullen we wekelijks met een nieuw thema werken met daarbij nieuwe oefeningen. Deze krijg je van tevoren doorgestuurd zodat je exact weet, wat je die les voor leuks te wachten staat.

Tot slot mag jij jouw puppycursus afsluiten met een puppy-examen. Uiteraard is dit niet verplicht, maar wel erg leuk om te doen. Een welverdiend diploma is immers de trotste kers op de taart!

 

Interesse? Schrijf je dan hier gerust in. Vergeet je niet in het opmerkingenveld jouw voorkeursdag/tijdstip te vermelden?

Na inschrijving ontvang je ons een bevestiging met alle overige benodigde informatie om van start te gaan.

Hopelijk tot snel!

Trainingstijden

Woensdag: 19.15 uur & 20.15 uur

Zaterdag: 09.30 uur, 10.00 uur, 10.15 uur & 11.15 uur

Contact

Mail

info@blijengehoorzaam.nl

Trainingslocatie

Hondenschool Blij & Gehoorzaam
Tuinbouwweg 23
3602 AT Maarssen

U kunt ons bereiken door het contactformulier in te vullen óf door een mail te sturen naar: info@blijengehoorzaam.nl (mailen is het snelste)